in Bulgarian

 

 

СПЕШНО! ОБЩЕСТВО В CHIAPAS, MEXICO, ЗАПЛАШЕНО ОТ АТАКА, ИЗГОНВАНЕ И СМЪРТ

Организации за защита на човешките права предупреждават че населението от почти 200Zapatista поддръжници в местното общество на  San Marcos Aviles са в много сериозна опастност от жестоко нападение и изместване. Заплахите отправени към тях са се увеличили сериозно след изборите в Мексико през юли.

Агресорите са поддръжници на правителството и са организирани в полувоенни групи, които са тежко въоръжени с пушки и пистолети и основно заплашват жените и децата. Вече са откраднали земите, реколтата и добитъка на обществото, оставяйки го без храна. Наблюдатели съобщават, че обстановката е като под обсада и семействата са тежко травмирани.

През 2010, 170 мъже, жени и деца са били принудени да избягат в планината по време на дъждовния сезон за 33 дни. Страхуват се, че настоящата ситуация може да повтори тази трагедия. Агресорите заплашват да отвлекат главните на обществото и насила да изсели останалата част на населението.  Всеки който изобличи този тормоз ще бъде затворен зад решетките, казват те.

Поради тази ситуация, е пуснат спешен телефон за подкрепа

За повече информация, моля вижте :

https://sanmarcosavilesen.wordpress.com/

За вълнуващо и трогателно видео съобщение моля постете”:

*************

 


 

Leave a comment